Sosyal Medya

Güncel

FET֒nün Paralel YÖK’ü

İstanbul Başsavcılığınca FET֒nün İstanbul Üniversitesindeki akademik yapılanmasına ilişkin aralarında profesörlerin de bulunduğu 12’si tutuklu 5’i firari 45 akademisyen hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı.



Dosyada, örgütün akademik yapılanması irdelendi. Örgütün eleman yetiÅŸtirmek konusunda akademilere yöneldiÄŸi vurgulanan iddianamede, FETÖ’nün özel üniversitelerinin haricinde kamu üniversitelerinde de bir yapılanmaya gittiÄŸi anımsatılarak, yapılanması ÅŸu ÅŸekilde anlatıldı: “FETÖ elebaşısının talimatı ile tüm kamu üniversitelerini ele geçirmeye çalışan örgüt, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) örgütlenmesine paralel bir yapı olarak kendi örgütlenmelerini her üniversitede oluÅŸturmuÅŸlardır. Ãœniversitelerde; üniversite, fakülte, yüksekokul ve enstitü imamları olarak yapılanmış olup, bu bünyeler içerisindeki örgüt üyeleri bu imamlara baÄŸlı olarak örgütsel faaliyet yürütmüşlerdir. Işık Evlerinden, dershanelerden yetiÅŸtirilen öğrenciler örgütün istediÄŸi bölümler için üniversiteye hazırlanmış, üniversite sınavlarında bu bölümlere girebilmeleri için her türlü sınav yolsuzluÄŸu yapılmıştır.’’
 
İddianamede, ürgütün akademik kadrolara kendi üyelerini yerleştirmek için akademik lisans üstü eğiti sınavında (ALES) soruları ele geçirerek örgüt üyelerine sızdırdığı ve bu yolla üniversitelere 2002-2013 yılları arasında 8 bin 500 civarında akademisyen yerleştirildiği belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.